Velkoformátové panely pro dokončení sprchového koutu – Praktický průvodce

V dnešní době je stále častější vidět domácí koupelnové úpravy, kde se k vytvoření nadčasového sprchového koutu používá spékání křemene. Ačkoli je to pro dokončovací tým poměrně náročné, vizuální efekty jsou úžasné a dokáží uspokojit i ty nejnáročnější. Potřebujete informace o tom, jak vytvořit obkladový sprchový kout? Podívejte se na našeho průvodce a dozvíte se, jak by měla probíhat instalace sprchového koutu na velkoformátové dlaždice.

Jak vyrobit sprchový kout z velkoformátových dlaždic? Nejdůležitější informace v kostce

Než začnete s jakoukoli prací na vytvoření sprchového koutu ze slinutých velkoformátových dlaždic, musíte si především vybrat správný povrchový materiál. Vždy je dobré zjistit přesné rozměry sprchového koutu již ve fázi návrhu a domluvit se s renovačním týmem – tím zajistíte, že si objednáte velkoformátové slinuté obklady ve správných rozměrech.

Před instalací velkoformátového spárování do sprchového koutu je třeba si zapamatovat několik důležitých informací:

  • velkoformátové sintry musí být vždy instalovány na rovný povrch
  • pro vytvoření obkladového sprchového koutu je nutné připravit instalaci např. pro liniový odtok
  • velkoformátový sintr by měl pokrývat celý sprchový kout

Důležitá je také správná instalace jednotlivých součástí sprchového obkladu. Bez ohledu na to, jaké sprchové dlaždice se instalují, je vždy nutné začít přípravou povrchu podlahy a stěn. Povrchy by měly být vyrovnány, opatřeny základním nátěrem a ošetřeny vodoodpudivým nátěrem. To zaručí, že nalepené sprchové dlaždice nebudou po několika měsících používání sprchového koutu odpadávat. Důležité je rovněž zvolit dobrý dokončovací materiál.

Instalace obloženého sprchového koutu – krok za krokem

Chcete si vytvořit sprchový kout, který bude dokonalý ve všech ohledech? Pak se rozhodněte pro velkoformátové slinuté dlaždice a sprchové kouty. V současné době se jedná o nejlepší dostupnou variantu na trhu. Správná instalace je v tomto případě klíčová a promítá se do vizuálního efektu a maximální funkčnosti sprchového koutu.

Níže uvádíme pracovní postup přípravy povrchu a instalace sprchového koutu na velkoformátové dlaždice:

  1. Vyrovnání a základní nátěr podkladu. To je nezbytné, aby velkoformátová sprchová dlaždice dokonale přilnula k podlaze a aby se v oblasti odtoku netvořily usazeniny ze stojaté vody.
  2. Rozetření lepidla na dlaždice na podlahu a stěny. Zde je nepostradatelná zubová stěrka pro dokonalé rozprostření lepidla po povrchu velkoformátových dlaždic a lepených ploch.
  3. Lepení dlaždic – nejlépe je přitlačit je na povrch podlahy a stěn pomocí vibračních zařízení a nivelačních kolíků.

Po instalaci dlaždic pro sprchový kout a odtoku můžete přistoupit k umístění krytu sprchového koutu, např. ze skla. Hotovou konstrukci stačí přišroubovat ke stěně na montážní prvky. Zde je důležité, aby kryt dokonale přilnul svým těsněním k povrchu nalepených velkoformátových sintrů. Tím bude zajištěna vzduchotěsnost sprchového koutu.

Kolekcie Authority Beige TRI-D

Velkoformátové obklady pro sprchové kouty – je to dobrá volba?

Velkoformátové (křemenné) sintry jsou velmi dobrou volbou, zejména pokud jde o sprchové kouty. S použitím těchto povrchových materiálů, ku příkladu GRAND CAVE IVORY STR 79,8×79,8, můžete poměrně snadno připravit prostor určený pro sprchový kout, a navíc získáte:

  • dokonalý estetický vzhled místnosti
  • funkčnost sprchového koutu
  • žádné problémy s čištěním
  • mnoho možností uspořádání sprchového koutu i celé koupelny – velkoformátové sintry jako sprchové dlaždice jsou k dispozici v mnoha provedeních, barvách a formátech

Instalaci obkladového sprchového koutu je nejlepší naplánovat již ve fázi plánování designu a dokončení koupelny. Tím zajistíte, že si včas opatříte elegantní velkoformátové sintry, které budou funkční ozdobou vaší koupelny.

 

 

Převzato z Paradyz.pl


Velkoformátové panely pro dokončení sprchového koutu – Praktický průvodce Veľkoformátové panely na dokončenie sprchovacieho kúta – Praktická príručka