Chodba – Jak spojit různé místnosti v jeden celek?

Příprava estetického designu chodby vyžaduje čas na výběr správného materiálu pro interiér, ale také na vytvoření designového projektu. Ten je základem pro rozhodné zahájení a vytvoření bezvadného interiéru předsíně v domě nebo bytě. Jak můžeme zkombinovat dlažbu v předsíni s dlažbou v obývacím pokoji nebo kuchyni? Pusťte se do zkoumání některých vzorových uspořádání. Pomůžeme vám stylově zkombinovat předsíň, chodbu, obývací pokoj a kuchyň – aby byla celá nemovitost designově ucelená.

Kombinování vzorů v interiéru domu – zjistěte pravidla pro kombinování dlažby v předsíni s ostatními místnostmi!

Při přípravě uspořádání předsíně a chodby platí několik pravidel. Pokud dobře zkombinujete vzory, barvy a tvary, zaručeně dosáhnete toho, že vaše nemovitost bude působit neuvěřitelně útulně a esteticky už od vstupu.

Níže naleznete praktické tipy pro kombinaci vzorů a barev v interiérech obkladů na chodbách:

Určete si téma pro celou nemovitost

Pokud chcete položit obklady do předsíně, je nutné se ujistit, že formát, vzor a barva budou ladit s ostatními povrchovými úpravami stěn a podlah v ostatních místnostech. Nejprve si vždy stanovte jednu barvu společnou pro všechny prostory nemovitosti. Poté postupně přidávejte další barvy, abyste dosáhli dokonalé kompozice.

Zajistěte konzistenci

Jedná se především o barevné schéma, které by mělo být poměrně jednotné v místech, kde se stýkají krajní části dvou místností. Například tam, kde se vstupní hala setkává s chodbou nebo obývacím pokojem, zkuste použít dekorativní prvky, které tyto prostory oddělí, nebo jednoduše naaranžujte stejný vzor obkladů, jaký byl použit ve vstupní hale.

Uspořádání můžete udržet konzistentní například tím, že zachováte barevné schéma, ale změníte formát keramických obkladů. V ideálním případě by kombinovaná dlažba pro kuchyň a předsíň měla být ve stejných nebo výrazně podobných barvách. V opačném případě by byl design interiéru příliš pestrý, a to je s ohledem na současné interiérové trendy nevýhodné řešení.

Kombinujte vzory a formáty

Hlavní myšlenkou je uspořádat na podlahách a stěnách dlaždice s různými formáty a texturami. Například: kombinujte kulaté dekorativní prvky s rovnými, velké s malými a tradiční s moderními. Tento způsob úpravy obytných prostor vnese do interiéru trochu osobitého stylu, ale zároveň vám umožní uceleně propojit přechody mezi místnostmi.

Vyberte si jeden vzor v různých vzhledech

Co to znamená a jakou dlažbu na chodbě se vyplatí zvolit? Jedná se především o doporučení pro ty, kteří se podílejí na dokončování prostorné nemovitosti. Vždy se snažte experimentovat, např. motiv imitace dřeva ve velkoformátové dlažbě na chodbě použijte také v kuchyni, ale například jako mozaiku nebo šestihrannou dlažbu

Nebojte se experimentovat s texturami a styly!

Pokud chcete vytvořit skutečně esteticky příjemný obytný interiér, nezapomeňte riskovat a kombinovat různé styly: minimalismus s klasikou, modernu s organickými doplňky, boho styl s loftem. Možnosti jsou neomezené.

Podlahová dlažba do kuchyně a předsíně a obývacího pokoje by však měla být vždy co nejvíce vzájemně sladěná. Tím zajistíte, že celkový design místností v nemovitosti nebude příliš těžký a nebude domácnost zahlcovat.

Jak by měla být zařízena předsíň? Dlažba a panely, nebo snad něco jiného?

Máme opravdu hodně možností, jak předsíň vyzdobit a stylově ji zkombinovat se způsobem, jakým dokončíme chodbu, obývací pokoj a kuchyň. Tyto otázky jsou obzvláště důležité, pokud jde o otevřené prostory v nemovitostech, kde z jedné místnosti volně nahlížíte do druhé. Stejná dlažba v předsíni a koupelně je také dobrou volbou, zejména pokud jsou tyto dvě místnosti blízko sebe.

Před zahájením dokončovacích prací v předsíni nebo jiných obytných prostorách si stanovte preferovaný styl vedení:

  • Glamour styl
    Pokud se ptáte, jaká dlažba do předsíně ve stylu glamour bude nejlepší, odpověď je jednoduchá. Pro takové interiéry zvolte keramiku v černé barvě, odstínech šedé a béžové. Takové barvy v kombinaci se zlatými a stříbrnými doplňky jsou podstatou stylu glamour

Glamour styl

  • Skandinávský styl
    Skandinávské interiéry sázejí na barevnou konzistenci. Zde volte podlahové a nástěnné obklady v šedé, modré, béžové nebo dokonce krémové barvě. Přidejte světlé lišty a jemné dekorace na stěnách, jako je štuk, který volně přechází z chodby do obývacího pokoje.

Skandinávský styl

  • Industriální styl
    Stěny v hale v industriálním stylu zdobí především obklady imitující beton nebo přírodní kámen. Navíc se vyplatí je zkombinovat s dřevěnými podlahami a předsíň a chodba budou dokonalé, pokud jde o stylovou konzistenci.

Industriální styl

  • Minimalistický styl
    Toto je další návrh estetického uspořádání předsíně, které bude ladit s ostatními místnostmi, i když jsou zařízeny ve zcela jiném stylu. Minimalismus spočívá v jednoduchosti, jednobarevnosti a souladu obkladů stěn a podlah s nábytkem v předsíni. Minimalismus lze snadno kombinovat s předsíní v loftovém stylu a moderní kuchyní. Zaručenou kvalitu získáte s našimi obklady HARMONIC WHITE POL.

Minimalistický styl

  • Moderní styl
    Moderní obklady do chodby a předsíně jsou ty s jednoduchými tvary a bez křiklavého designu. Zde doporučujeme odstíny šedé, černé, bílé a dokonce i pastelově modré. Moderní interiér doplňte čalouněnými doplňky a nábytkem a v místech, kde se chodba stýká s obývacím pokojem, použijte dekorativní lamely.

Moderní styl

Doplňky, které se hodí téměř ke všem stylům povrchových úprav interiéru v předsíni a dalších obytných prostorách, jsou: nástěnné malby, rámy na obrazy, jednoduché nástěnné police s neviditelným montážním systémem.

Jakou dlažbu do předsíně lze kombinovat s moderním obývacím pokojem a kuchyní? 3 zajímavé možnosti!

Pokud si nevíte rady s výběrem vhodné dlažby do předsíně a kuchyně, určitě se podívejte na tyto vzorové inspirace, které vám pomohou vytvořit ucelený design předsíně, který se bude hodit k ostatním místnostem ve vašem domě nebo bytě.

1. Betonová dlažba

Imitace betonové dlažby jsou v moderních interiérech velmi oblíbené pro svůj minimalistický a industriální vzhled. Jsou k dispozici v různých odstínech šedé, což umožňuje jejich snadnou kombinaci s různými barvami a materiály v obývacím pokoji a kuchyni. Výběrem matných obkladů připomínajících beton můžete obytnému prostoru dodat eleganci a vytvořit ucelený vzhled.

2. Velké, jednotné porcelánové obklady a dlažby

Výběr velkých porcelánových kameninových dlaždic v jednotné barvě pomůže vytvořit pocit prostornosti a návaznosti mezi chodbou a zbytkem domu. Světlé odstíny, jako je bílá, béžová nebo světle šedá, mohou prostor rozjasnit a zapadnout do moderního interiéru. Velké dlaždice jsou také praktické, protože mají méně spár, což usnadňuje jejich údržbu.

3. Vzorované nebo dekorativní dlaždice

Chcete-li dodat prostoru charakter, můžete zvolit obklady se zajímavými vzory nebo dekorativními prvky. Moderní geometrické vzory nebo jemné motivy dodají chodbě dynamiku a zároveň zůstanou v souladu se zbytkem domu. Je však třeba dbát na to, aby vzor a barevné schéma odpovídaly stylu a barvám v obývacím pokoji a kuchyni, aby nedocházelo k nesouladu.

Alternativní možností je velkoformátové (křemenné) slinutí, které umožňuje vytvořit nejkrásnější uspořádání domu a obytných prostor. Tento typ návrhu dokončovacího materiálu můžete použít jak na stěny, tak na podlahové plochy. Nezapomeňte si na podlahy vybrat protiskluzové a nejlépe strukturované dlaždice. To je zárukou vynikající estetiky a pohodlí při každodenním užívání vaší nemovitosti.

Jakou dlažbu do předsíně? Strukturní, matnou nebo lesklou?

Ve fázi hledání ideálního materiálu pro povrchovou úpravu prostoru v předsíni a chodbě je nezbytné určit, kde přesně bude dlažba použita. Pro podlahy je nejlepší volbou matná nebo strukturovaná protiskluzová dlažba.

Nejlepší je zvolit dlažbu s vysokou odolností proti oděru a chemikáliím. Díky tomu se podlaha snadno udržuje čistá a nehrozí, že by na dlaždici někdo uklouzl.

Pokud jde o stěny, máme více možností designu. Zde mohou mít dlaždice na stěnu chodby lesklou, pololesklou nebo matnou povrchovou úpravu – podle vašeho výběru. Pokud se rozhodneme pro lesklé obklady, snažte se, aby povrch stěn v obývacím pokoji byl stejně lesklý – pak vytvoříme ucelený přechod.

Prostor v domě můžeme uspořádat i trochu agresivněji – stačí zvolit lesklé velkoformátové obklady na stěny v předsíni, oddělit je ozdobnou dřevěnou lištou a dále v obývacím pokoji natřít stěny barvou odpovídající zvolenému stylu uspořádání konkrétních místností.

Jak by měla být položena dlažba v předsíni, aby se propojila s obývacím pokojem? Shrnutí

Na závěr si připomeňte několik tipů, jak položit dlažbu v předsíni, aby se její struktura a styl plynule přenesly do obývacího pokoje, chodby nebo koupelny. Pro designovou jednotnost pokládejte dlažbu podél delších okrajů místnosti. Tím snížíte množství odpadu a zároveň vytvoříte estetický přechod bez přerušení mezi obývacím pokojem a chodbou.

Zachování kontinuity je zde klíčové, i když ne vždy. Někdy může pokládka dlažby napříč ze směru materiálu obývacího pokoje přinést stejně dobrý efekt i přes absenci stoprocentní konzistence vzoru.

Například: velkoformátová dlažba s imitací dřeva položená v jiném směru v obývacím pokoji a v jiném v předsíni může vytvořit jemné odříznutí prostoru, takže i přes konzistenci víme, kde daná plocha končí.

Nakonec nezapomeňte na několik tipů pro dokončení a uspořádání, které vám pomohou připravit estetické, ucelené a nadčasové uspořádání předsíně, která navazuje například na obývací pokoj.

  • Zvolte obklady a dlažby podobných barev a textur, např. imitace dřeva, přírodní kameny.
  • Velkoformátovou dlažbu můžete rozčlenit menšími formáty, např. ve spojovacích částech místností.
  • Vsaďte vždy na kvalitu a dokonalou estetiku obkladů – takové najdete v nabídce Paradyz.

 

 

Převzato z Paradyz.pl


Chodba – Jak spojit různé místnosti v jeden celek? Chodba – ako spojiť rôzne miestnosti do jedného celku?