Okouzlující koupelna – Jak ji vyzdobit? Praktický průvodce

Nádherné a luxusní, plné lesku a šarmu. Stylová glamour koupelna kombinuje různé trendy a nabývá podoby klasických, palácových, ale i moderních interiérů. Při plánování designu glamour koupelny je důležité dodržet několik základních pravidel a šikovně upravit všechny detaily, aby si zachovala svůj odvážný, originální a jedinečný charakter.

 

foto

Výrazné zrcadlo

Ústředním bodem koupelny by mělo být zrcadlo, nejlépe v retro stylu, zarámované ve výrazném stříbrném, zlatém nebo jednoduše černém rámu. Volba zrcadla v retro stylu samozřejmě není jediná vhodná – můžeme se rozhodnout i pro něco moderního v podobě.

Ať už se rozhodneme pro kteroukoli možnost, jedno je jisté… zrcadlo do koupelny musí být poutavé!

Třpytivé stěny

Dekorativní obklady na stěnách a podlaze skvěle doplňují glamour design koupelny. Vyberte si obklady s výrazným ornamentálním vzorem nebo elegantním potiskem (nejlépe ve stříbrné nebo zlaté barvě).

Obklady však nejsou všechno a vyplatí se zde myslet na další dekorativní prvky, které budou zdobit stěny. Elegantní lesklá mozaika nebo ozdobné lišty ještě více zdůrazní originální, elegantní charakter glamour koupelny.

foto

snímek

Všeho s mírou

Koupelně glamour dominují výrazné, živé barvy. Nejčastější jsou zlatá, stříbrná, černá nebo jiné intenzivní barvy. Styl glamour se vyznačuje také používáním překvapivých a kontrastních kombinací. Není však těžké to přehnat a mezi elegancí a kýčem je jen tenká hranice.

Pokud se však budete řídit několika základními radami nebo si necháte pomoci od designéra, můžete ve své koupelně dosáhnout sofistikovaného glamour efektu.

foto

snímek