Nadčasové, světlé schodiště

Plánujete právě dokončovací práce na svém novém domě? Pokud máte prostorné schodiště, určitě zvažte použití velkoformátových sintrů, které vytvoří dokonalý, elegantní a luxusní interiér.

V sortimentu Paradyz najdete mnoho zajímavých obkladů, ať už dřevěné obklady na schodech, nebo inspirované přírodními kameny, jako je například mramor. Chcete zjistit, zda bude kamenná dlažba (imitující kámen) na schodiště dobrou volbou nebo jak bude vypadat moderní schodiště z bílých mramorových dlaždic? Podívejte se na níže uvedeného průvodce.

Jak si zařídit schodiště? Je bílá dlažba na schody dobrý nápad?

Proces zařizování interiéru vašeho domova a zejména schodiště může spotřebovat spoustu času a energie. Nicméně dobře naplánovaná práce a rozmístění různých dekorativních prvků tak, aby tvořily soudržný celek, jistě přinese úžasný vizuální efekt.

V minimalistických nemovitostech je ideální volbou moderní bílé schodiště, které nejenže vypadá bláznivě, ale také opticky zvětšuje místnost, tedy schodiště. Při výběru mramorové dlažby na schodiště se nemusíte obávat o její trvanlivost. Správně položená dlažba zaručeně vydrží mnoho let, a to i při intenzivním používání schodiště.

Bílé mramorové schody budou tedy dobrou volbou, ale pouze v případě, že si ceníte:

  • minimalismus
  • praktičnost
  • snadné čištění
  • dokonalý styl
  • mnoho možností povrchové úpravy vašeho schodiště

Stojí za to dodat, že efekt mramorové dlažby na schodech můžete sladit se zajímavými ozdobnými lištami, například ve zlaté nebo stříbrné barvě. Tímto způsobem poněkud rozbijete styl bílého mramoru na schodišti a celé schodiště bude vypadat jedinečně.

Tmavé nebo světlé schodiště – co bude lepší volbou?

Zde bohužel neexistuje jediná správná odpověď. Ve skutečnosti hodně záleží na individuálních preferencích majitelů domu. Pokud je nemovitost v moderním, minimalistickém a skandinávském stylu – pak bude světlé schodiště hitem!

Kombinace moderního bílého mramorového schodiště se světlou stěnou pokrytou velkoformátovým sintrem přináší úžasný vizuální efekt.

Tmavá schodiště často působí dost ponuře, zejména pokud jsou schodiště i stěny v tmavších barvách. Tento styl návrhu schodiště má své výhody. Jaké to jsou? Inu, kamenné schodišťové obklady v černé nebo tmavších odstínech šedé jsou především:

  • elegantní
  • nadčasové
  • vhodné prakticky pro jakýkoli styl domu
  • snadno se čistí

Jak vidíte, moderní schodiště z bílých mramorových dlaždic nemusí být vůbec nudné. Můžete se také rozhodnout pro kombinaci bílé schodišťové dlažby s tmavšími akcenty, například každý stupeň z dlaždic v jiné barvě. Takové uspořádání schodiště dodá celému objektu nadčasový nádech.

Bílé mramorové schodiště – jak si ho vyrobit?

Aby bylo nadčasové světlé uspořádání schodiště dokonale provedeno, je třeba zajistit správnou instalaci mramorových schodišťových dlaždic. Vyplatí se to udělat svépomocí? Ano, pokud máte komplexní znalosti, dovednosti a nářadí. V opačném případě je lepší vyhledat pomoc profesionálního týmu pro renovaci a dokončovací práce.

Bílé dlaždice na schody ke světlému schodišti lze položit pouze po předchozí přípravě povrchu schodiště, tedy: broušení, vyrovnání a základním nátěru. Teprve poté můžete začít s vlastní částí práce, tj. s lepením dlaždic. Schodiště z bílého mramoru bude skvělým doplňkem vašeho domova, pokud montážní tým odvede svou práci s náležitou péčí.

Poznámka: K řezání kamenných obkladů pro schody by se měly používat speciální diamantové kotouče. Díky tomu nehrozí, že by se hrany při ořezávání roztřepily nebo že by dlaždice popraskaly.

Moderní bílé schodiště na světlém schodišti – vyplatí se to, nebo ne?

Volba mezi světlým schodištěm a tmavou úpravou je věcí individuálního rozhodnutí. Nicméně stojí za to zvážit možnost položení mramorové dlažby na schodiště, už jen kvůli komfortu užívání a snadnému čištění – kamennou dlažbu lze umýt běžným mopem a léta užívání jí neuberou ani špetku stylu! Za zmínku stojí také to, že schodišťové dlaždice dostupné v nabídce Paradyz se vyznačují vysokou třídou protiskluznosti. To znamená, že jsou ideální pro schodiště v domech i bytech. Vysoká třída protiskluznosti je nutností, pokud si hodláte objednat schodišťové dlaždice do své nemovitosti.

 

 

Převzato z Paradyz.pl


Nadčasové, světlé schodiště Nadčasové svetlé schodisko